hits

Blogg

Om å kalle noen dum og deilig

 

Mandag hadde vi en sak om en professor som uttalte at «Det kan hende at en blir deiligere med Botox. Men det kan være en viss fare for å bli både dum og deilig ettersom Botox svekker evnen til å oppdage følelser», under tittelen Professor advarer: - Deilig, men også dum av Botox.

Dette får meg til å reagere. Dum og deilig? Har vi ikke kommet lenger  enn det?

Poenget med saken er i utgangspunktet riktig, men hvorfor ikke bare skrive at Botox kan svekke evnen til å oppdage følelser, fremfor å i tillegg bruke ord som dum og deilig. Slik ordbruk er med på å skape negative konnotasjoner, og er med på å normalisere at de som på en eller annen måte har fikset på utseendet sitt er fritt vilt.

I tillegg så kommer dette fra en mannlig professor, som ser ut til å ha flere år på baken, og som burde vite bedre enn å fyre oppunder ved å bruke slike assosiasjoner - noe som gir et helt feil fokus. Selv tar jeg Botox mot migrene, og du må gjerne si til meg at dette kan svekke mimikken og evnen til å registrere mine egne og andres følelser, men ordbruk som går på dum og deilig synes jeg lite om.

Det er en trend at med en gang plastiske operasjoner, Botox, Restylane, eller til og med sminke nevnes, så åpner det for å bruke ord som dum og deilig. Ord man aldri ville brukt like lett om noen andre.

Det kan virke som om når en person åpent bryr seg om utseendet, så gir det andre tillatelse til å rakke ned på en, og det uten hemninger. Noen mener til og med at det er deres rett, og at det går under ytringsfriheten, som disse til stadighet unnskylder seg med.


Mest sannsynlig er terskelen lavere for å kalle jenta til venstre dum, fremfor jenta til høyre. Hvorfor? (FOTO: Colourbox)

I kommentarfeltene under våre saker ser jeg at terskelen er lav for å kalle noen dum, stygg eller det som verre er, og dette skjer spesielt om saken handler om et menneske (kvinne) som åpenbart bryr seg om utseendet.

Mener man at kvinner som bryr seg om utseendet er dumme, eller mener man at en et visst utseende gir rett til å komme med hatefulle ytringer? Det kan se slik ut, for det er kvinner som i størst grad blir hetset på nett, og etter egen erfaring går slik hets som ofte på utseende eller kommentarer om manglende intelligens på bakgrunn av hvordan man ser ut.

Ifølge en rapport fra Pew Research Center, som nøye har studert amerikanernes internettvaner i over et tiår, er den mest hatefulle kommunikasjonen stadig uforholdsmessig rettet mot kvinner - dette på tross av kvinner og menn bruker internett i like stor grad.

Kvinner blir også i større grad trakassert. Av de 3787 personene som rapporterte om trakasserende hendelser knyttet til internett fra 2000 til 2012 var 75 prosent av dem kvinner

Jeg avslutter med et sitat fra Sophie Elise, som traff spikeren på hodet med dette:

«Ta for eksempel Linni Meister. En utrolig søt jente som det ikke finnes et snev av vondt i, som er en utrolig god mor og en strålende personlighet. Men likevel tar jeg mamma og pappa i å himle åpenlyst med øynene hver gang hun er på tv, og kommenterer hvor dum hun er. Hvorfor er hun dum? Fordi hun har vært i undertøy på forsiden av FHM?»

Min oppfordring til deg er å se deg litt rundt i kommentarfeltene, se hvor ofte kommentarer går på utseende og mindre intelligens, og se gjerne på hvem saken handler om. Kanskje du får deg en oppvekker også.

Hvorfor det fortsatt er slik, vet jeg ikke, men at ord som dum og deilig er helt greit å bruke i det åpne rom, vil jeg tro har noe med saken å gjøre. - Ida Klokk Larsen, Skjønnhetsansvarlig i Side2

Fasjonabelt jubileum
Det er få parfymer som har gjort sterkere inntrykk på meg en Calvin Kleins CK One. Litt fordi det var den første unisexparfymen jeg noensinne hadde hørt om, men mest av alt fordi kampanjen var med en pur ung Kate Moss fotografert av Mario Sorrento.

Året var 1994 og ALLE snakket om den kampanjen. Kate representerte noe helt nytt. En helt ny look. Minimalistisk, fresh, enkel, annerledes.
Fint, ikke sant?

CK One lever i beste velgående, men det er bare å innse det - jeg er ikke lenger en del av den unge, nyskapende, rebelske generasjonen. Og det er ikke Kate Moss heller. Vi er mammaer og godt gift begge to. Ikke at det betyr at livet på noen måte er over, men når du har passert 40, er du ikke lenger en del av ungdomsgenerasjonen. Sånn er det bare.

Så når CK One i år feirer 20-års jubileum, passer det bra at samme Mario Sorrento har tatt nye kampanjebilder av nye, unge modeller, som kan være med å definere sin generasjon.Bildene er freshe og tidstypiske, og jeg er sikker på at om jeg hadde vært 21 år hadde jeg omfavnet denne kampanjen også.

Her er den nye reklamefilmen. Jeg synes den er kjempefin, med et samme rene, enkle, freshe uttrykket:

 


Men for meg vil det alltid være Kate som ER CK One. Se på denne da:

 

- Ingeborg -
Girlcrush

Blei helt matt... av Lupita N`yongo. Den vakreste jeg vet, akkurat nå.Hørte vi noen si it-jente?

Her er to ferske kampanjebilder av den Oscar-berømmede skuespilleren, som motehusene flokker seg rundt.

For Lancome:

Og for Essence:- Ida

Et lite neglelakktips

Inspirasjon. Se så fint det er med mørkeblå negler og lys turkis øyeskygge!
Dagens bloggpost blir rett og slett et lite neglelakktips.

Jeg er veldig opptatt av fine negler, og lakker flere ganger i uka. Og særlig om sommeren er det fint med en fresh farge mot brun sommerhud.

Jeg har to hyller i kjøleskapet stappfulle av ulike lakker fra forskjellige merker. Jeg liker både dyre og billige lakker, og har mange favoritter.

Min nyeste yndling er lakkene fra Giorgio Armani Beauty. Juicy, fine farger - men best av alt - helt utrolig enkle å legge pent. Bare se:
Dette klarte jeg mens jeg drakk vin og lå i en solstol på hytta. Ganske så fresht om jeg må få si det selv.

Lakken jeg brukte er denne, nummer 504:
 

Lakkene finnes i mange andre fine farger enn lilla også:


Ha en fin onsdag! Klem fra Ingeborg!


 

Fin sommerlook i 10 steg

I dag har jeg vært hos Giorgio Armani på Steen og Strøm, hvor deres nasjonale makupartist Anja Rehnberg ga meg en naturlig sommerlook, med en liten tvist, som er fin å bruke til hverdags.

Hos Armani er det viktig at skjønnhet er noe man skal utstråle, men ikke ta på. Altså, er det fokus på det naturlige, men de er også trendsettere, og derfor er en sjokkrosa leppe helt riktig til et ellers naturlig sminket ansikt.

Når man holder ansiktet naturlig kan man gjøre mye med leppestiften, uten at det blir for dramatisk for dagtid.

- Det som er viktig, spesielt når man ønsker å få et resultat som ser naturlig ut, er at man må ta alle stegene, og i riktig rekkefølge. Man kan ikke jukse seg til et pent resultat. For eksempel bør man ikke hoppe over å duse, eller å sette sminken, eller basen, sier Rehnberg.

Hun anbefaler at man alltid legger vekt på god hudpleie, spesielt å fjerne sminken hver kveld. Rens morgen og kveld, og pass på å gi huden din nok fukt før du setter i gang.

Rehnberg forteller også at det er flere produkter som man kan bruke til flere ting, og at man derfor ikke behøver 1000 forskjellige produkter til enhver tid. Dette tror hun vil forvirre de fleste, og hun råder folk til å holde det enkelt.

- For eksempel trenger du ikke en øyenskyggeprimer. Det holder å legge en concealer, for så å legge et transparent pudder over, før man legger øyenskygge. Det vil det sitte like godt.

Slik stjeler du sommerlooken

1. Legg en concealer over hele øyelokket, for du går over med transparent pudder med en stor børste.

2. Legg først en champagnefarget skygge over hele lokket. Så kan du blande en bronsefarget skygge med en flytende bronzer, og legge med fingrene i globallinen og litt utover og oppover. Mett opp fargen, og dus ut med en stor børste.


Lys skygge legges over hele lokket, og den bronsefargede skal legges både på lokket, og opp og ut fra globallinjen. Dus og dus.

3. Legg så en brun kajal helt inn til vipperoten. Om du har relativt mørke vipper kan du droppe mascara.

4. Om du ønsker en mer markert skygge kan du legge en matt brun i ytterkantene, og også under øyet. Dus ut.

5. Bland litt av den champagnefargede skyggen med en flytende highlighter og legg denne i øyekroken og på brynsbenet.

6. Legg foundation over hele ansiktet. Start på midten og beveg deg utover - det er i midten av ansiktet man som oftest trenger mest dekke.

7. Legg flytende highlighter på toppen av kinnbena, og over øyenbrynene, og i amorbuen.


Bland en bronsefarget med en skygge i samme farge for et mer intenst resultat. Underst til venstre ser du noen av produktene som ble brukt. Har du ikke akkurat disse produktene så er det jo bare å la seg inspirere av fargene.

8. Gå over ansiktet med litt concealer hvor det behøves. Concealer alle andre steder enn på øyelokket skal alltid legges sist.

9. En leppestain er svært populært om dagen, og gir en mer naturlig look - på tross av fargen. Målet er at det skal se ut som man har bitt seg litt i leppa, og fått farge. Legg lipstainen med en pensel, slik at du selv kan kontrollere mengden.

10. Sett hele makeupen med et transparent pudder.

Slik ble det:(Foto: Guro Holmene/Nettavisen)

 

- Ida

Bryllup: Do`s and Don`ts

Jeg har akkurat giftet meg, og siden jeg er tidlig ute i år, tenker jeg at det nok er flere bruder som akkurat nå sitter og lurer på hva de skal velge av sminke, neglelakk og behandlinger.

For det første startet jeg et halvår i forveien med å hamstre inn det meste av hva de har å tilby av sminke på TaxFree. Nå er jo jeg spesielt interessert, og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg ikke hadde fått plass til så mye som en liten øyenskygge i sminkekofferten min akkurat nå. Men jeg er glad jeg gjorde det, for da visste jeg når bryllupsdagen kom, akkurat hva jeg skulle gå for av nye og gamle favoritter.

Jeg hadde også et halvår i forveien (dette anbefales) oppsøkt en kosmetisk sykepleier, og fått et skreddersydd hudprogram fra Obagi. Dette er litt kostbart, og var også ganske tungt (for de som ikke har hørt om Zo Skin fra Obagi så innebærer det en hel del flassing og rødhet), men når dagen kom var huden perfekt, og ikke en urenhet i sikte. Dette er kanskje det viktigste, tenker jeg, når det kommer til selve dagen. Ettersom sminke sjeldent blir like bra på et mindre "rent lerret".

Så kommer vi til don`ts.

Jeg hadde en måned før tatt en vippebøy, som forresten er kanskje det beste jeg har oppdaget på lang tid; vippene ser lengre ut, man får et mer våkent blikk, og for de som ikke er så fan av vippeextensions,  er dette et veldig godt alternativ. Fire dager bryllupet hadde jeg booket en time i samme salong, men med en annen behandler, og i tillegg fikk jeg shellac på hender og føtter. 

Uheldigvis hadde jeg dagen etter allerede fått et stort hakk i neglelakken, og dagen etter; enda en. Enden på visa var at jeg måtte skrape av all lakken, og legge ny lakk på både hender og føtter, siden jeg ikke hadde noen lignende farger hjemme. Akkurat det en vordende brud ikke har lyst til å sitte å gjøre dagen før bryllupet, med skjelvende hender. 

Derfor tenker jeg at det er veldig lurt å heller bruke en lakk du har hjemme, eventuelt å ta shellac i en farge som er veldig lik den du har , slik at du slipper å måtte fjerne alt om du skulle være så uheldig at noe skjer. Mine favoritter er lakker fra Vinylux og den nye Gellac fra Isadora (begge disse har holdt i over en uke hos meg.)
I tillegg ble ikke vippebøyen like bra som sist heller, og jeg endte opp med vippetang på dagen.

Så: jeg anbefaler å gå til en dere har gått hos før, når man skal ta behandlinger. Selv om det er på samme sted.

 

Denne sminken brukte jeg på min dag:

Jeg gikk selvfølgelig for vannfast øyensminke, mer spesifikt; DiorShow Iconic Mascara og Liquid liner fra IsaDora. Concealeren er en gammel favoritt fra MAC (studio finish), som jeg pudrer over for ekstra dekke (den skal visst være vannfast den og, men er jo greit å sikre seg på en dag som denne). Jeg brukte øyenskygge fra Body Shop som jeg la på med en fuktig børste for bedre hold. I huden gikk jeg for DiorSkin Forever, men et transparent pudder fra Mac over og flytende bronzer og highlighter fra Giorgio Armani.

På leppene la jeg rett og slett en lysrosa, skimrende, øyenskygge, for et mattere og mer naturlig resultat. Dette holdt i massevis, og på tross mye gråting satt det meste igjen på ansiktet når klokken viste 04:00.

 

 

Et annet godt tips er La Roche Posay sin Toleriane Teint Fluid Correctiv Foundation, som jeg brukte til å dekke over arr, og lignende på kroppen. Denne tar alt!

Og slik så jeg ut på dagen :)- Ida

GLAMORØST HÅR DU FIKSER SELV

Det er ikke så vanskelig som du kanskje tror å få til glamorøse bølger eller fint oppsatt hår. Bildene under viser et før-bilde - og deretter to frisyrer som bare tok noen få minutter hver.På det øverste bildet har modellen nyvasket hår som er fønet tørt (du kan godt la det luftørke hvis du vil). Håret er også tilsatt en primer, for å gi et godt grunnlag for stylingen. Her ble det brukt Blow Dry Styling Creme fra Bjørn Axén.

Når håret er tørt kan du begynne stylingen, og hemmeligheten er denne dingsen her:

 

 

Det er rett og slett en rundbørste med varme, som gir deg myke bølger og er utrolig lett å bruke. Dette vet jeg fordi jeg har prøvd den på mitt gjenstridige, hesteaktige hår, og selv jeg får det til. Du velger om du bare vil ha vipper ytterst, eller om du vil starte helt innerst ved røttene for å skape både volum og bølger.

Modellen på bildet ble stylet av Bjørn Axéns superproffe hårstylist Johan Hellström, og han brukte vel maks 5 minutter på å bølge håret hennes. Jeg brukte nok litt lenger tid enn det hjemme, men poenget er at det faktisk er superenkelt! Og jeg liker at bølgene ikke blir så "harde" og kantete som med det tradisjonelle stylingjernet.

Oppsatsen på det tredje bildet brukte han 45 sekunder på. Jeg tuller ikke. Alt håret ble tvinnet i en løs knute og festet med fire-fem lusespenner. Det ser fylfigere ut når håret er bølget fra før.

Her har jeg lekt meg med børsten hjemme på badet. jeg synes det ble ganske fint faktisk. Litt flaut å legge ut bilde egentlig, men siden jeg skriver at alle kan få det til, så må jeg jo vise at jeg klarer det hjemme selv også.Ha en super fredag!

Ingeborg

 

 

IT'S ONLY ROCK'N ROLL

Jeg er utrolig glad i parfyme! Helt siden jeg var liten og snek meg inn på soverommet til mamma for så snuse på flaskene som sto på nattbordet, har jeg hatt en fascinasjon for de små, velduftende flakongene.

Jeg har prøvd sikkert femhundre ulike dufter opp gjennom tidene, og har til enhver tid fire-fem ulike parfymer jeg bruker om hverandre.

Blant favorittene mine er Miss Dior Cherie (den giftet jeg meg i), alt fra det lille franske parfymehuset Les Perfums des Roisine, Lily of the Valley fra Penhaligon's, White fra Byredo og Coco Mademoiselle fra Chanel. Akkurat nå bruker jeg den nye Extatic fra Balmain, Si fra Armani og en appelsinluktende godsak fra Acqua di Parma.

Jeg elsker dem alle sammen. Men da jeg fikk presentert den nye parfymen til YSL, er det første gang jeg følte at en parfyme faktisk var laget til meg. Bare meg. Det var akkurat som noen hadde tenkt: Hva vil Ingeborg likt at en parfyme skulle være?

 

 


Altså denne parfymen representerer ALT jeg elsker! Rocken fra L.A, det glamorøse, svart, skinn, glitter, leopardmønster, fest og moro, tunge gitarriff og lang svart lugg over sotede øyne.

Ansikt for duften er modellen Edie Campbell, som ser ut som en ung Joan Jett på kampanjebildene.

Og sjekk rockedronninga selv. Ikke rart Hedi Slimane lar seg inspirere av dette!


Aaaaah! Det klikker nesten for meg, for jeg synes det er så kult!!!

Jeg har egentlig ikke fått luktet sånn helt ordentlig på parfymen, for den kommer først i september, men flakongen, kampanjebildene, videoen ... ALT appellerer så til de grader til rockejenta i meg!

Den heter Black Opium og er en modernisering av Yves Saint-Laurents klassiker Opium, men nå med sjefsdesigner Hedi Slimane ved roret, og han bringer sin rockeestetikk inn i duftene også. I love it!

Den har disse duftnotene:


 

 Jeg lover å skrive ordentlig om selve duften når den lanseres. Gleder meg!

 

Ingeborg

YVES SAINT-LAURENT

For litt siden var jeg på Filmens hus og så den franske filmen om Yves Saint-Laurent. Den er ganske mørk, men herlighet, så fantastisk!Jeg satt med gåsehud store deler av filmen, og frydet meg over å få et innblikk i karrieren og privatlivet til en av verdens viktigste og mest ikoniske designere.

Bare sjekk traileren her:

Som jeg skulle ønske jeg hadde vært en del av motebransjen i Paris på det dekadente 60- og 70-tallet! Eller vært en av de innvidde i Saint-Laurents vennekrets, og tilbragt somrene i huset hans i Marrakech.

I filmen blir vi også bedre kjent med noen av musene hans, den legendariske Loulou de la Falaise og modellen Betty Catroux. Som en hyllest til disse to har YSL nå laget to ulike makeup-looks, som du kan kopiere til neste fest.Min personlige favoritt er den rocka Betty-looken. Den skal jeg legge neste gang jeg skal på byen, og late som jeg er en del av Paris dekadente party-scene på 70-tallet.

Her finner du oppskrift på de to lookene, så det er bare å slå seg løs.

Ingeborg