hits

Hår

Julefestinspirasjon, del 2

Hårbånd!

Hvorfor spare smykkene til øreflipper eller håndledd? Vinterens fineste trend er pynt i håret. Anført av Dolce & Gabbana og modeller/IT-jenter som Kendall Jenner og Gigi Hadid, fikk vi alle dilla på juvelbesatte hårbånd, og hva er vel mer passende enn å glitre julen inn?


(Foto: Bulls)

De aller, aller fineste hårsmykkene er den New-York-baserte designeren Jennifer Behr som lager. Les mer om henne og den unike hårpynten hennes HER. Men om du går på kjedebutikker som HM, Glitter, eller Accessorize vil du også finne masse fine alternativer.

Lange halskjeder kan også bli fantastisk fine hårbånd, Hva med perler eller store strassteiner? Eller en enkel hårbøyle som du limer falske blomster på? Her er det bare å bruke fantasi og lusespenner.









(Foto: Bulls)







Anti-frizz-favoritter!

I gåt skrev jeg litt om mitt anti-frizz-prosjekt, som jeg så meg nødt til å sette i gang, da post-sommer håret var i ferd med å bli en endeløs høysåte av tugg og tjafs.


Noen gjør frizz proffere enn andre - her fra catwalken (Foto: Bulls)

Men selv om jeg tok affære og fikk en profesjonell analyse av håret mitt denne gangen (som du kan lese om HER), så er jo ikke frizzproblemet noe som oppsto på sensommeren 2015. Jeg har hatt dette håret siden tidenes morgen. Dermed har jeg også støvsugd butikkhyllene etter produkter som kan bidra til et smoothere, mindre brusete hår.


(Foto: Bulls)

I jungelen av nylanseringer er det noen produkter som forblir favoritter. Her er noen av mine:

MellyMoon putetrekk i silke

Ikke det første du tenker på kanskje - men noe av det beste jeg har gjort for håret mitt er å kjøpe et silkeputetrekk. Jeg har et svart et fra MellyMoon, som er helt himmelsk å sove på (sneipen på seks sniker seg inn hver natt for å sove på silkeputa) - og håret blir merkbart mindre brusete.


Redken Frizz Dismiss

Dette er en relativt ny serie, som består av sju produkter. Serien inneholder noe som heter et Humidity-Resist Complex, som beskyter mot luftfuktighet, og dermed gjør håret mindre brusete.



Kiehl's Superbly Smoothing Argan sjampo og balsam

Hipstermerket Kiehl's er kanskje aller mest kjent for hud- og kroppspleie, men jeg er veldig glad i hårproduktene deres også. Særlig denne sjampoen og balsamen som både temmer bruset og lukter ekstremt godt.



Tangle-Teezer

Denne vesle børsten er en riktig life-saver. Tar null plass i veska og glatter ut brus på null komme niks.


Kérastase Discipline

Kérastase har flere produkter som kan hjelpe på brusete hår. Jeg liker godt Discipline-serien, og har nærmest utviklet et avhengighetsforhold til Fluidissime-sprayen.



Har dere noen anti-frizz-tips, så del dem gjerne i kommentarfeltet!

 

Går det an å få bort frizz?

Jeg har frizzy hår! Hele tiden! Sommer, vår, vinter, høst, kaldt, varmt ... Frizz, frizz, frizz.

(Foto: Line Kirkhus)

Mesteparten av tiden lever jeg og frizzet mitt greit side om side - men i perioder blir jeg skikkelig lei. Særlig nå i overgangen til høst. Håret er litt slitt etter sommeren, det begynner å bli kaldere i lufta ute og varmere og tørrere i lufta inne. Og håret mitt bruser som en ristet colaboks.

(Foto: Line Kirkhus)

Jeg klarer ikke å temme det uansett hva jeg gjør. Og da jeg klaget litt over det på jobb, viste det seg at vi var mange som irriterte oss over frizzy hår for tiden. Og det er akkurat som frizzet kommer innenfra. Uansett hvor mye olje, varmebeskyttende spray eller kur jeg bruker - frizzet kommer snikende uansett.

Det er mange grunner til at et hår kan bli brusete og frizzy. Manglende fuktighet, overdereven behandling med varmeverktøy som føner og stylingjern - eller bleking og farging av håret. Noen hårtyper er selvsagt også mer disponert for brus (som min).

For å se om det var mulig å gjøre noe med det, kontaktet jeg L'Oréal-akademiet på Skøyen i Oslo, og kom i kontakt med Camilla Fretheim, som er Education Manager for Kérastase og Shu Uemura. Hun inviterte meg ut og lovte å ta en ordentlig titt på håret mitt med et profesjonelt øye.


(Foto: Line Kirkhus)


Etter å ha sett på frizzoramaet, anbefalte Camilla meg å ta en Fusio-Dose-behandling fra Kérastase. Det høres mye mer avansert ut enn det faktisk er. Fusio Dose er rett og slett en liten "bar" med med 4 ulike konsentrater og 5 ulike boosters. Med disse kan frisøren din lage en skreddersydd, liten shot, som passer akkurat til ditt hår. Og det aller beste er at det kun tar fem minutter, så du trenger med andre ord ikke sette av en halv dag til prosjekt anti-frizz.


(Foto: Line Kirkhus)

De fire ulike konsentratene er Pixelist (for økt glans), Oléo Fusion (for fukt og mykhet), Vita-Ciment (for gjenoppbygging) og Desifique (for fylde). Disse mikses med boosterne som gir henholdsvis glans, fylde, reparerer, fukter eller "disiplinerer" (altså samler håret). Og her kan frisøren mikse og matche opptil 20 ulike kombinasjoner.

Og hvordan gikk det så? Vel, dere kan jo se selv. Før og etter-bildet er tatt i samme lys. På begge bildene er håret vasket og fønet - men da med og uten Fusio Dose:

Ganske fint, ikke sant? Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd! Behandlingen holder mange vask etterpå også. Det blir selvsagt ikke like fint som etter salongbesøk, men mye bedre enn før. Og det er faktisk ikke dyrt heller. Behandlingen vil ligge på 350-400 kroner i salong.


I morgen skal jeg tipse dere om noen hjemmeprodukter jeg liker. Det er nemlig ikke mye som er uprøvd når det kommer til anti-frizz hjemme hos meg.

 

N.B: Vi tok selv kontakt med L'Oréal Akademiet og spurte om tips. Behandlingen vi fikk teste på Akademiet betalte vi ikke for. Den ville kostet ca. 350 kroner i salong.


                                                

 

 

 

Hestehalen vi vil ha nå


(Foto: Lucas Flores Piran for Redken)

Selv om det er mye sprøtt som foregår under de store moteukene så er det en trend som ikke er til å komme utenom, nemlig den helt avslappede og naturlige looken.

I moteverdenen har "normcore" og den sporty stilen vært populært en stund allerede, så dette er nok skjønnhetsverdenens svar på dette.

Og det er egentlig litt greit, for uansett hvor flott det er med de intrikate flettene og de voluminøse krøllene, så er det ikke alltid like lett å få til i hverdagen.

En stil som har gått igjen på mange catwalker er den lave, sofistikerte, men lavmælte hestehalen. Og dette passer fint for oss som kanskje heller vil lære hvordan man lager en hverdagslig stil ekstra fin, enn å kjøre på med det aller mest avanserte.

Et av de motehusene som valgte den enkle, lave hestehalen var Diesel. og denne er det kreativ direktør for Redken, Guido, som står bak.

- Min jobb som hårstylyst er å oppdatere hestehalen, og gjøre den relevant for dagens kvinner. Denne hestehalen ser velfrisert og klassisk ut, men er også litt futuristisk. Det er miksen av de to teksturene - skinnende og matt, i tillegg til at sideskillen er dyp, som gjør at denne skiller seg ut, sier han.




Slik lagde han frisyren.

1. Ha litt mykgjørende blow-dry lotion i håret mens det fortsatt er håndkletørt, og gre igjennom.

2. Bruk en kam og del ut en dyp sideskill.

3. Bruk en børste når du føner, slik at det blir rett og glatt.

4. Når håret er tørt og glatt kan du gre håret bak i nakken, og feste med et strikk.

5. Bruk en rettetang på hestehalen, slik at den blir helt rett.

6. Gå så over toppen av hodet med en spray (her ble det brukt Forceful 23) som både gir hold og glans, for den skinnende, glatte looken på toppen.

- Ida

Glatt og glamorøst

Vi blir alltid så imponert over jenter som klarer å ha skinnende blankt, glatt hår, hvor ikke et hårstrå er i uorden. Utsettes de ALDRI for duskregn, luftfuktighet eller rett og slett dårlige hårdager? Mens vi andre sliter med friss og frustrasjon, kan disse jentene bare slenge på det perfekte håret og stoppe trafikk i prosessen.


(Foto: Bulls)

Vi spurte Astrid Ideboen, som er og utdanningssjef hos Redken, hva som er hemmeligheten bak perfekt, glatt hår - inspirert av Kendal Jenner og Darja Barannik.

Astrids tips til hår som Kendall:


(Foto: Bulls)

 

Kendall Jenner har en ganske grov hårtype og trenger fuktgivende pleie, som gir mykhet og smidighet i håret.

Du bør alltid starte stylingen bør alltid starte med en god primer, for å redusere tørketiden og varmebeskytte håret. Husk et langt hår er mange år gammelt og trenger pleie slik at det kan skinne med flott glans!

Spray deretter varmebeskyttende spray over hele håret for flott skinnende hårlengder og luftig volum. Gre produktet godt igjennom håret.

Bruk en kombinasjon av Paddel-børste og Maison Pearson-børste og føn håret tørt seksjonsvis.

(Maison Pearson-bøste)

(Paddle-børste)


(Foto: Bulls)

Spray Redken Wind Blown 5 innimellom hårlengdene for å holde på det luftige ny fønet preget, slik at det ser ut som at vinden blåser igjennom det, og skaper en luftig spenst - samtidig som det ser sofistikert ut.





Avslutt med å spraye en god tørrspray over hele håret for å holde frisyren luftig og glamorøst glansfullt.

 

Astrids tips til hår som Darja:




Nøkkelen til et flott, glansfullt hår starter allerede ved hårvasken med en shampo- conditioner- treatment, som er tilpasset din hårtype.

Ved å starte med et skikkelig grunnlag holder stylingen mye lengre. Riktig primer reduserer tørketiden ved føning, og håret blir derfor mindre slitt under varmebehandlingen. Jeg sverger til Redken Pillow Proof Primer, som gir 24 timers volum, pleier og beskytter håret, og har varmebeskyttelse opp til 230 C




Spray deretter en volumspray  ved  hårrøttene for ekstra volum.

Seksjonér håret og føn håret med en stor rundbørste, hvor du starter ved hårrøttene og «polerer» håret videre utover lengdene, og vri rundbørsten litt tilfeldige retninger i spissene, for glansfullt, luftig, naturlig look.



Gre lett med en Maison Pearson børste, og spray tilslutt over det hele med en tørrspray, for god kontroll og beskyttelse mot luftfuktighet.

 

 

Derfor er denne hestehalen så innmari lur


(Foto: Guro Holmene/Nettavisen)

Den gir deg enkelt og raskt volum - helt uten løshår!

Nylig møtte vi kanskje verdens triveligste hårstylist; amerikanske Kevin Hughes, som i tillegg til å fikse kjendiser som Emily Blunt og Chloe Sevigny, arbeider for store motemagasiner og designere, er utdanningsansvarlig for Morrocanoil internasjonalt.

Etter at vi hadde gjort en videoguide, som snart er ute på trykk, ba vi ham om å raskt vise hestehale med  «en tvist».

Da laget han denne frisyren, som han fortalte at ofte blir brukt på modeller, for å gi et øyeblikkelig inntrykk av fyldigere hestehaler - og det er absolutt noe å foretrekke.

Frisyren har også blitt sett på en rekke kjendiser som Heidi Klum, Rooney Mara og Blake Lively.



Her er det volum både på toppen og i lengdene, og slik gjorde han det:

1. Del ut en sirkel av hår rundt toppen av hodet. Start med å tupere sirkelen ved bakhodet, og beveg deg oppover. Om du vil ha ekstra hold, kan du spraye litt lett over.

2. Tuper gjennom hele sirkelen, men la utsiden av sirkelen være som den er. Da blir det enklere å lage en hestehale uten klumper.



3. Dra håret fra denne sirkelen bak til bakhodet, og fest med en strikk.

4. Så tar du resten av og dra delene bakover slik at du skjuler strikken. Grunnen til at man fester i to omganger, er at sirkelen og da volumet vil holde seg bedre, om den har sin egen strikk.

5. Tuper så lengdene som henger igjen, og fest et strikk rundt midt på lengen. Så tar du og dytter dette strikket litt oppover, for å få den voluminøse effekten. Har du langt hår kan du sette i flere strikk.


(Foto: Guro Holmene/Nettavisen)


- Ida

#skjønnhet

Seks fantastiske flettefrisyrer

Fra Instagram-kontoen alle hårelskere bør følge; Instabraid <3

Forskjellige flettefrisyrer er noe som nesten alltid funker, uansett om du går for boho eller eleganse. Spesielt nå man sparer ut luggen, er hodebåndfletta spesielt hendig.

På denne kontoen finnes det enormt med inspirasjon, og er verdt å sjekke de dagene du virkelig ikke kommer på noe å gjøre med håret.



 

 


Jeg har tidligere laget en rekke flettetutorials på Side2, for eksempel disse:

Slik lager du flette med fem deler
Slik lager du fossefallflette
Slik lager du en flettet toppknute
Slik lager du en omvendt flettefrisyre med topp
Slik kopierer du Daenerys flettefrisyre

- Ida

#skjønnhet