hits

august 2014

Derfor er denne hestehalen så innmari lur


(Foto: Guro Holmene/Nettavisen)

Den gir deg enkelt og raskt volum - helt uten løshår!

Nylig møtte vi kanskje verdens triveligste hårstylist; amerikanske Kevin Hughes, som i tillegg til å fikse kjendiser som Emily Blunt og Chloe Sevigny, arbeider for store motemagasiner og designere, er utdanningsansvarlig for Morrocanoil internasjonalt.

Etter at vi hadde gjort en videoguide, som snart er ute på trykk, ba vi ham om å raskt vise hestehale med  «en tvist».

Da laget han denne frisyren, som han fortalte at ofte blir brukt på modeller, for å gi et øyeblikkelig inntrykk av fyldigere hestehaler - og det er absolutt noe å foretrekke.

Frisyren har også blitt sett på en rekke kjendiser som Heidi Klum, Rooney Mara og Blake Lively.Her er det volum både på toppen og i lengdene, og slik gjorde han det:

1. Del ut en sirkel av hår rundt toppen av hodet. Start med å tupere sirkelen ved bakhodet, og beveg deg oppover. Om du vil ha ekstra hold, kan du spraye litt lett over.

2. Tuper gjennom hele sirkelen, men la utsiden av sirkelen være som den er. Da blir det enklere å lage en hestehale uten klumper.3. Dra håret fra denne sirkelen bak til bakhodet, og fest med en strikk.

4. Så tar du resten av og dra delene bakover slik at du skjuler strikken. Grunnen til at man fester i to omganger, er at sirkelen og da volumet vil holde seg bedre, om den har sin egen strikk.

5. Tuper så lengdene som henger igjen, og fest et strikk rundt midt på lengen. Så tar du og dytter dette strikket litt oppover, for å få den voluminøse effekten. Har du langt hår kan du sette i flere strikk.


(Foto: Guro Holmene/Nettavisen)


- Ida

#skjønnhet

Det beste vi har sett på lenge!

Den talentfulle, amerikanske makeupartisten Laura Jenkinson har iløpet av et år brukt ansiktet sitt som lerret, og skapt en rekke fantastiske illustrasjoner av populære tegneseriefigurer.

Ikke bare tegner hun dem på ansiktet sitt, men hun bruker også sine egne ansiktstrekk til å gjøre figurene komplette. Noen folk er bare så kreative!

Jenkinson har i gjennomsnitt fått rundt 1500 «liker» for bildene sine, men nå har en rekke av de største mediene verden over skrevet om de små kunstverkene, og vi tipper det bare vil gå oppover herfra.

Når hun skal lage figurene bruker hun både teatersminke og vanlig sminke.

Våre favoritter er Stich og kua! Hvilken er din?

 

 

 

 

 

 


Og hun lager ikke bare søte figurer, hun er ganske rå på smokey-eyes også. Verdt å følge!


- Ida

#skjønnhet

Dagens look #2

Odeya Rush, som er aktuell med filmen «The Giver», står for dagens look med denne fantastiske flettefrisyren paret med sterke lepper og dramatiske katteøyne.

Sminken er det Beau Nelson som står bak, og han brukte kun produkter fra Chanel.Taylor Swift og Katie Holmes så ikke så verst ut de heller:

Her er noen av produktene som bloe brukt: CHANEL Perfection Lumière Velvet Smooth-Effect Makeup Broad Spectrum SPF 15 Sunscreen i 22 Beige Rosé, CHANEL Correcteur Perfection Concealer i 10 Beige Clair,  Le Blush Crème de Chanel i Affinité, CHANEL Quadra Eyeshadow i Tissé Rivoli, CHANEL Automatic Liquid Liner i Noir og CHANEL Rouge Allure Luminous Intense Lip Colour i Extatique.
Seks fantastiske flettefrisyrer

Fra Instagram-kontoen alle hårelskere bør følge; Instabraid <3

Forskjellige flettefrisyrer er noe som nesten alltid funker, uansett om du går for boho eller eleganse. Spesielt nå man sparer ut luggen, er hodebåndfletta spesielt hendig.

På denne kontoen finnes det enormt med inspirasjon, og er verdt å sjekke de dagene du virkelig ikke kommer på noe å gjøre med håret. 

 


Jeg har tidligere laget en rekke flettetutorials på Side2, for eksempel disse:

Slik lager du flette med fem deler
Slik lager du fossefallflette
Slik lager du en flettet toppknute
Slik lager du en omvendt flettefrisyre med topp
Slik kopierer du Daenerys flettefrisyre

- Ida

#skjønnhet

Dagens look #1


(Foto: All Over Press)

Nylig stilte Megan Fox på den røde løperen for Kid's Chioce Awards, og hun fikk mye skryt for sin nydelige, glødende sminke -så vi var åpenbart interesserte i å finne ut spesifikt hvilke produkter Fox kunne takke den friske  gløden sin for.

Det er makeupartisten Monika Blunder som står bak looken, og hun fortalte at hun ønsket at Fox skulle se så ung og fresh ut som mulig.

- Dette er en perfekt sommerlook, og jeg var svært påpasselig med å finne akkurat den riktige nyansen av korall for leppene hennes sier, hun.

Og det hun endte opp med var Chanels Rouge Allure i Pimpante #90.

 
Huden ble sminket med foundation fra La Prarie og hennes glødende kinn er det Charlotte Tilbury (river meg i håret over at dette merket ikke finnes i Norge) som står for. Produktet heter passende nok Bronzer in Film Star Bronze and Glow, og består av både en bronzer og en highlighter. Hun la highlighteren på brynsbenet, på neseryggen og på toppen av nesa, for en duggfrisk glød. Den friske blushen er også fra det samme merket.

I tillegg var kraftige bryn viktig for looken, og her ble det brukt en blyant fra Anastasia.

Her er alle produktene som ble brukt:

 

La Prairie Skin Caviar Concealer Foundation i Honey Beige
Beauty Blender
Anastasia Brow Wiz Brunette Pencil
Chanell Illusion d'Ombre i Impulsion
Laura Mercier Caviar Stick i Amethyst
Nars Duo Eteshadoq i Kalahari
Chalotte Tilbury Bronzer i Film Star Bronze and Glow
Charlotte Tilbury Blusher i Ecstasy
Chanel Rouge Allure i Pimpante #90- Ida

 

Trikset som får øynene til å poppe på 1-2-3

Nylig var det couture-uke i Paris, hvor de store motehusene viste frem sine mest luksuriøse kreasjoner.

Her var det ikke bare mye pene klær og se, men også mye inspirasjon å hente for sminke og hårtrender.

For Dior-showene var modellene sminket enkel, men med en kraftfull tvist i form av en metallisk detalj, som utgjorde hele forskjellen.
Denne looken er perfekt for late sommerdager, hvor man ikke har lyst til å sminke seg noe særlig, men man likevel har lyst til å se stilig ut.

Dette ser både moderne og minimalistisk ut, og det er bryn og liner som skal stå i fokus.

Her kan man med fordel holde hud og lepper så naturlige som mulig. Øtenbrynene kan markeres noe, eller gres oppover om brynene dine er markante naturlig.

Deretter er alt du behøver litt mascara og en liner eller en skygge.

På modellene ble det brukt en sølvfargetfolie (dette blir kanskje litt i overkant for de fleste - kanskje bedre å prøve med en sølvfarget liner) over øyet, en hvit liner på den nedre våtlinjen, en øyenbrynsblyant, og en beige skygge som ble lagt i, og over globalen, og under øyet.

Om du ikke har en metallisk liner kan man fint blande en skimrende skygge, med enten flytende highlighter eller brozer, alt etter hvilken effekt du ønsker.

I steden for mascara, valgte vi heller å gå for sort liner, med en metallisk strek over. Den grafiske looken har vært i vinden den siste sesongen, og blir med videre til nesten.

Streken ble lagt med en tynn børste, og siden denne looken skal være så naturlig så mulig, tok ikke dette mer en tre minutter. Jeg valgte gull, siden dette var en vanlig arbeidsdag, men på lørdag skal jeg dra frem sølvlineren :)

Fotor0708131546
 

- Ida

#skjønnhet

Nye og gamle øye-favoritter som faktisk funker

Når man plutselig er mye nærmere det store 3-0 enn 2-0, så er det mye som endrer seg. Det later til å skje over natta, og så sitter man der og vet ikke helt hva man skal gjøre.
Selv har jeg ikke vært spesielt flink til å ta vare på den ømfintlige huden rundt øynene, og det er nok kanskje derfor jeg nå sitter her med linjer og kråketær, som jeg definitivt må pleie for å unngå at det forverrer seg.

Heldigvis er det alltid noe nytt og spennende der ute, som kan være til hjelp - både for å forebygge og for å unngå det innmari irriterende problemet; når concealeren setter seg nedi linjene under øyet.

For å unngå dette er det viktig at huden under øyet har fått nok fukt, og for å skikkelig  "aktivere" øyekremen er det lurt å arbeide kremen lett inn i huden rundt øyet, for å få blodsirkulasjonen i gang.

Etter dette pleier jeg å legge en primer, eller en blur-cream, i linjene og kråketærne. Etter dette legger jeg concealer, og med litt transparent pudder over igjen, blir linjene mindre synlige.

Men tilbake til overskiften, her er mine øyefavoritter, både billige og eksklusive, og nye og gamle:

Nyheter:

Matis Response Premium - The Eyes
Pris: 1059,-

Denne kremen inneholder kaviarekstrakt, og er en del av en eksklusiv (og ja, dyr, regenererende serie for voksen hud). Kaviarekstraktet er rikt på amonosyrer, peptider, mineraler og sporstoffer som stimulerer økt produksjon av kollagen og elastin. Kremen er faktisk sort, og selv om den ser litt skummel ut, så fremhever den altså ikke møprke ringer, men gir et lett guldent skjær. Dette skjer svært sjeldent, men etter en natt med denne, så jeg forskjell da jeg våknet opp dagen etter.

Biotherm Blue Teraphy Ultra Blur


Pris: 325,-

Uansett hva man gjør så er 20 prosent av alle aldringstegn uungåelige - du får ikke gjort noe med det, annet enn å skjule det. Og denne filleren minimerer synlig rynker og porer, og forskjellen er tydelig etter bare 7 seskunder. Denne har en kremet konsistens og føles lett, men effektiv, på huden.

Ikke-nye, men rimelige øyefavoritter:

Bodyshop All-in-one Instablur

Denne gjør susen - minimerer synligheten av linjer og porer, og gjør huden mattere og jevnere.

Vichy Idealia Eyes

Leser du andre blogger, har du nok fått med deg denne, men denne er faktisk verdt å dra frem, for her får man gode resultater for ikke den helt store summen. Mørke ringer blir mindre, og den lysreflekterende kremen gir et umiddelbart bedre resultat, og er topp for de dagene hvor du dropper concealeren.


Pris: 229 og 289,-

- Ida

#DenGrimmeSannhet II

Jeg har alltid levd som et annet vanlig, bortskjemt menneske med fin hud uten de alt for store problemene. Helt til jeg fylte 22, og huden plutselig ikke ville spille på lag mer.

For en som er over gjennomsnittet interessert i skjønnhet og hudpleie virket ikke dette som et stort hinder - man skulle da tro at dette skulle kunne gå an å fikse med et eller annet vidunderprodukt? Og jakten var i gang.

Jeg har beveget meg fra produkter man kjøper på H&M, til apoteket, TV Shop (?), og til hudpleieren. Og her snakker vi et tyvetals produkter. Og siden jeg nå snart kan skrive 27 kan du skjønne at reisen har vært lang.

Som skjønnhetsansvarlig er jeg så heldig å få muligheten til å snakke med en rekke eksperter på hudpleie, og det ofte. Og det som stadig har dukket opp som et svar på mine problemer har vært Obagi/Zo Skin. Men dette har stort sett vært det eneste produktet jeg har satt foten ned for, fordi jeg har sett hvordan visse ser ut når de går på dette hudprogrammet. Og tre måneder med dette, virket som tre måneder for lenge for meg.

Les også Ingeborg Heldals #DenGrimmeSannhet-innlegg.

Men så ble det til at jeg skulle gifte meg, og fikk ekstra motivasjon til å bite i det sure eplet, og i februar oppsøkte jeg kometisk dermatologisk sykepleier Silje Austnes, ved Beth`s MediSpa som skreddersydde et program for meg. Samtidig bestemte jeg meg for å dokumentere helt ufiltrert hvor stygg man egentlig blir av en Obagi-kur - og om det var verdt det ettersom jeg regner dette er noe flere lurer på.

Og her er hele prosessen. I mobilbilder. (Her snakker vi virkelig sannheten - det har aldri vært mer riktig å skrive #dengrimmesannhet)

1. FØR

Hadde nådd bunnen. Var lei, orket ikke mer. Bestemte meg for å prøve Obagi.

2. På tross mitt ganske teite ansiktsutrykk, så ble jeg faktisk veldig overrasket den dagen jeg satt på jobb, rundt fem dager etter jeg hadde begynt på kuren, og så ned på tastaturet, men fikk med noen hudfliker på kjøpet. Jeg kunne altså se ned, og se store fliker stikkende ut. Her skulle det flasses!

Jeg hadde på forhånd tenkt at jeg skulle gjøre det beste ut av prosessen, og kjøpte meg meg noen gode pudderprodukter som jeg tenkte kanskje kunne redde perioden. Men på tross av god tro, så er jo ikke pudderprodukter og tørr hud en god match. Prøvde likevel.

3. Flasset mer. Var til tider så rød og opphovnet i ansiktet at man skulle tro jeg hadde trukket en tann. Disse bildene er nok de som best representerer største delen av perioden. Det var altså ikke helt innmari ille, men ikke helt topp heller.

4. Når tre måneder var nådd begynte jeg å se virkelig gode resultater. Huden hadde klarnet opp, og var med rød enn jeg flasset. Fint å endelig kunne bruke litt sminke, uten å se ut som en slange som byttet skinn - som fotografen her på jobben så fint kalte meg.


5. Etter tre måneder var jeg blitt så vant til kuren, at jeg fortsatte litt til, og flasset litt til. Helt opp mot tre dager før bryllupet mitt. Da sluttet jeg med det sterkeste produktet. Det siste bildet er et snikbilde tatt idag.

 Og slik ser jeg ut uten sminke nå:


Superfornøyd!

Etter å ha gjennomført kuren, som ikke har vært det morsomste jeg har vært med på, kan jeg med hånden på hjertet si at jeg kommer til å fortsette med dette hudpleiemerket i laang tid fremover.

Og selv om du ikke velger akkurat denne produktlinjen, så vil jeg få påpeke hvor viktig der er - når man virkelig har et problem, å bruke produkter som inneholder de riktige, aktive ingrediensene (salicilsyre og benzoylperoksid), og ikke minst å få hjelp fra en som kan det. Det finnes også rimeligere, andre alternativer, men i stedet for å forsøke å navigere deg gjennom av dette så tror jeg mange vil være tjent med å søke hjelp fra enten fastlege eller hudlege.

Jeg brukte disse produktene:

Bland de aktive ingrediensene man finner her er:  Benzoyl Peroxide, Menthyl Lactate,Retinol, Glykolsyre, A-vitamin syre. Av andre ingredienser finner man mandelolje, tea tree-olje, forskjellige antioksidanter og botaniske ekstrakter. Produktene kan kun kjøpes fra sykepleiere/leger med autorisasjon, da noen av disse produktene er reseptbelagte. Nå skal det også sies at mitt program var for mine hudproblemer, og at man ikke nødvendigvis behøver en så sterk kur for bedring.

Det var ikke særlig gøy å møte nye folk, når man ser ut som et flassende jordbær. Likevel ble dette nesten som en sminke-detox for meg. Spesielt siden jeg måtte legge bort min lange rekke sminkeprodukter, og kun holde meg til litt pudder fra Bare Minerals. Og ikke bare det, men etter tre måneder var det liksom helt ok å møte verden med et ansikt som kanskje ikke var helt på topp, ettersom det var det som var blitt normalen. Jeg valgte også å gå på kuren lenger enn jeg måtte, og jeg bruker de fleste av produktene ennå - bortsett fra det mest effektive som fører til all flassingen.

Jeg har aldri hatt så fin hud som nå, og selv om det fortsatt kan dukke opp noe i ny og ne, så skjer det sjeldnere, mindre og de forsvinner fortere.

Samtidig vil jeg få påpeke at dette i min mening ikke er for alle, og jeg ville ikke anbefalt dette for noen som ikke har et ordentlig hudproblem. Ikke bare på grunn av hvordan man blir seende ut i tre måneder, men også fordi produktene har en såpass høy pris.

- Ida

Bildene som får oss til å glede oss til høst

 

Joda, det er fortsatt litt sommer, men høsten er snart over oss, og dette er bilder som gjør at det føles litt mer ok at lange, late sommerdager snart er over.

Mens det om sommeren skal være så naturlig og lett som mulig, så kan man om høsten dra på mer både når det gjelder farger og mendge - ettersom lyset tillater det. I tillegg er det lite som gjør like godt for humøret som litt knæsj rød leppestift på en regntung dag, og røde lepper ser det ut til at det blir mye av i høst.

Her kan du se noen av de store merkenes høstlooker, og hva de mener du skal satse på:

Chanel


I denne kolleksjonen finnes et bredt spekter av intense og  skjøre fargetoner i uendelige kombinasjoner. Øynene er naturlig nok i sentrum, og like intenst og skiftende som følelser kan skyggene i denne kolleksjonen  legges for å gi det rette uttrykk, mener merket selv. En touch av dristig gult i øyekroken og kraftfull grå lakk på neglene er noe av det det Chanel vil se deg i i høst.

Guerlain
Klassiske høsttoner gjelder, med  bruntoner, fiolett og gråtoner i spissen. Rød og burgunderrød leppestift hører også med.

YSL


Makeupkolleksjonen er vågal og viser tydelige koblinger til motehuset Saint Laurent gjennom sterke statementfarger, mørke, matte og sotede øyne med lepper like mørkerøde som matte, sammen med en lærinspirert neglelakk som gjør looken komplett

 Lancôme

Har dratt paralleller til trender sett på den parisiske catwalken, fortolket dem til grønt og ametyst med en vri. To intense farger hentet fra herremote og tilsatt et glimt av edle steiner. Glitrende negler og øyne bader i lys - det er Lancômes signatur for sesongens look French Idole.

 Dior


Christian Diors 5 legendariske farger er inspirasjonen bak høstens makeupkolleksjon: rødt, grått, rosa, svart og blått. Prinsippet er enkelt: for hver 5 Couleurs-palett finnes det tilhørende produkter for lepper og negler. Rouge Dior og Dior Vernis går sammen med 5 Couleurs-paletten for å skape en komplett elegant look. En look for hver dag, hver situasjon og hver kvinne

Georgio Armani


Rødt, hvitt og sort står i fokus i denne looken, skapt av Linda Cantello.

- Moderne, og med en monokrom effekt, ved at man bare bruker sort og hvitt. Huden er naturlig og lys, og det mørke øyet gir et hint av mysterier, sier hun om looken.

Clarins
Clarins har gitt sin høstkolleksjon navnet ladylike, og har fokus på matte, nude toner. I tillegg til brunt og ombreeffekter.

Shiseido
Spreke, nesten tropiske fager blir med videre til høsten.

- Ida

#skjønnhet

Green hair, don't care!

Det er ikke mange som kan stille i en grønn lærkjole med matchende hårfarge og brun leppestift, men her er beviset på at Rihanna kan!Selv om dette kanskje ikke slår meg som en veldig anvendelig look, så kan man være bombesikker på at hva Rihanna gjør, så kommer en rekke andre til å gjøre det også.

Bildet er tatt for hennes nyeste samarbeidskolleksjon med MAC, og deres Viva Glam-linje.

På tross av at dette kanskje ved første øyekast kanskje virker litt vel «crazy», så later det til at brun leppestift er på full vei tilbake, og at grønt hår er på vei til å ta over fra lilla, blått og rosa hår.


Mauve: 90-tallets store leppestifttrend er tilbake!

90-tallet har vært tilbake en stund, og med det kommer den brunaktige leppestiften som var så innmari populær. Fargen kalles så fint for mauve, og en rekke stjerner har allerede vist seg på den røde løperen med denne tonen på leppene den siste tiden:


Kjendisene har allerede kastet seg på trenden.

Rihanna har hatt en rekke samarbeidkolleksjoner med merket, og overskuddet går også denne gangen  til mennesker rammet av HIV/aids.


Grønt hår i vinden? Kesha har nylig farget håret sitt lysegrønt, mens Rihanna og Nicki Minaj har testet ut fargen tidligere.

- Ida

 

 

Slik unngår du sprukne hæler


(Foto: Bulls)

Etter å ha trasket barbeint rundt mesteparten av sommeren, er det ingen overdrivelse å si at føttene min ser helt forferdelige ut, stakkars. Greit nok at jeg gir neglene et halvhjertet strøk eller to med neglelakk innimellom, men særlig hælene har fått gjennomgå.

Og de ser ut der etter. Knusktørre og sprukne. Og etter å ha snakket litt om det på kontoret i dag, innså jeg at jeg ikke på noen måte er den eneste. Til uka er det Oslo Trend, det er fremdeles sommerfester og anledninger hvor jeg gjerne vil gå i sandaler - ergo må føttene brushes opp.

Tipset jeg skal gi dere nå er like enkelt som det er genialt:

Exuviance Heel Repair!

Denne kremen er helt fantastisk! Det koster ca 300 kroner for en krukke, og den er kjempedrøy i bruk. Det er en spesialkrem for sprukne, tørre hæler, og jeg pleier å smøre føttene godt inn rett før jeg legger meg, ta på meg et par tynne bomullssokker, og sove med dem natten gjennom. Morgenen etter er føttene så merkbart mye bedre at det er helt sjokkerende!


(Foto: Bulls)

Hvis du i tillegg er flink til å file tørr hud med en fotfil, er de sprukne hælene snart en saga blott.


(Fotfil fra Kicks)

 

Jeg liker også å ha en fuktspray jeg fresher opp føttene med i løpet av dagen. Det hjelper ikke på hælene, men kjennes utrolig digg og forfriskende ut.


(Foto: Bulls)

 

Happy feet!

 

Klem fra Ingeborg

DEN BESTE SELVBRUNEREN

 

(Foto: Bulls)

Jeg har begynt å jobbe igjen etter tidenes deiligste ferie på hytta på Hvaler. Jeg har faktisk også blitt ganske brun (noe jeg sjelden blir). Derfor er jeg nå ekstremt opptatt av å ivareta den lille fargen jeg har klart å opparbeide, og da er selftan tingen. Solarium tar jeg ALDRI, men av selvbrunere har jeg testet det meste.

Ofte synes jeg de lukter rart, og selv om jeg er kjempenøye har det en tendens til å bli skjoldete, særlig etter et par dager da fargen begynner å falme. Men nå har jeg funnet den perfekte selvbruneren, og det deler jeg selvsagt med dere.

Her er den:

 

Vidunderet heter Decléor Aroma Sun Expert Self-tanning Milk Natural Glow (laaaaangt navn), koster omtrent 300 kroner, og det er den verdt. Jeg har aldri hatt en selvbruner som har gitt meg jevnere, mer naturlig farge, og den forsvinner gradvis uten å etterlate en eneste skjoldete flekk. Jeg elsker den!

Jeg har ganske enkle selvbruningsritualer, og gjør det som regel i dusjen før jobb (så da er det uaktuelt å bruke 40 minutter). Men jeg bruker ett minutt på å skrubbe bena kjapt. For tiden bruker jeg denne sjokoladeskrubben fra Maria Åkerberg:
Så smører jeg bena (særlig knær og rundt anklene) med bodylotion, og lar den trekke raskt inn (sånn typ mens jeg pusser tenner eller sminker meg). Jeg var så heldig at jeg fikk denne bodylotionen fra Carita i bursdagsgave av tre venninner (takk Anki, Mai og Astrid). Den er SVINEDYR, men verdens aller beste. Jeg bruker den med andakt!


Når bodylotion har fått trekke inn et minutt eller to, er det bare å smøre selvbruneren på.

Volià! Det er faktisk akkurat så enkelt, og det blir SÅ bra! Bare husk å vaske hendene etterpå.

Ha en super tirsdag!

 

Ingeborg