hits

september 2014

Vil du ha goodiebag?

Konkurransen er avsluttet, og vinneren er kontaktet!Vi synes fredag er en perfekt dag for å dele ut en liten gave til en av våre lesere.

Det blir en overraskelsespakke, men vi lover deg at det blir noe du kommer til å synes er topp å få (Hint: Lancome, Yves Rocher, Calvin Klein, Swartzkopf Professional og L'occitane).

Det eneste du trenger å gjøre er å like innlegget, og sende mailadressen din i kommentarfeltet, så tar vi kontakt :)


 

9 parfymer bare du som vokste opp på 80-tallet husker
80-tallet var det tiåret jeg fikk øynene opp for parfyme. Jeg begynte med å smuglåne fra mammas rikholdige badehylle, og etterhvert fikk jeg mine egne - nøye utvalgt etter datidens kriterier.

Vokste du opp på 80-tallet? da kan jeg garantere deg at disse parfymene vil få deg til å smile gjenkjennende.

1. LOULOU FRA CACHAREL

Knall turkis flakong med burgunder detaljer. Tung og søt (ALT for tung for en 13-åring, men ÅH som jeg elsket den!). Og reklamefimen ... Sukk.


2. CHARLIE FRA REVLON

ALLE hadde den! Den fantes i hvert fall i fem ulike varianter, som jeg kan komme på - jeg var mest glad i den blå. Den var så girl next door-ish og fresh. 

3. YSATIS FRA GIVENCHY

Dette husker jeg var selve kronjuvelen i mammas parfymesamling. Jeg smuglånte den hver gang jeg skulle på fest, og må ha sendt eventuelle beilere rett i koma, så sterk og voldsom var den.4. ROMA FRA LAURA BIAGOTTI
Det var bestevenninnen min Janne, som introduserte meg for denne godbiten. Den fikk oss til å føle oss så deilig kontinentale.

 

5. XIA XIANG

Denne lurer jeg på om det egentlig bare er jeg som noensinne har brukt.  Jeg synes den var så oriental og mystisk, og elsket flakongen, som jeg hadde som en pyntegjenstand på et lite brett på rommet mitt. Når jeg ser på flakongen nå, synes jeg mest av alt den ligner en ekkel, liten fallos ...

Er det noen av dere som husker denne?


6. RED DOOR FRA ELIZABETH ARDEN

Åh, den var så glamorøs. Så fikk det så være at jeg luktet mest som en gammel tante. Jeg insisterte på å bruke den i flere år. Når jeg tenker meg om tror jeg den harsknet på det glovarme badet mitt, så det var ikke rart jeg luktet litt intenst i den perioden. En klassiker!


7. RIVE GAUCHE FRA YSL

Selve symbolet på Parisisk glam og dekadanse. Den var liksom så voksen. Litt for power-women med skulderputer og kort, trendy sveis - noe som reklamen gjenspeiler tydelig også ...

8. ANAIS ANAIS FRA CACHAREL

Denne synes jeg faktisk er helt nydelig fremdeles. Søt og blomsteraktig og med den vakre, vakre pastellfargede flakongen. Det var nok den duften som passet best for en tenåring også, når jeg tenker meg om.


9. DATE

Hvilken Date-jente var du? Jeg var Pamela, den blå. Ingen jenter som vokste opp på 80-tallet kan vel unngå å huske Date. Jeg forbinder det med intens spraying etter gym-timene i 7. klasse. Som det må ha stinket i den garderoben. Alle hadde selvsagt forskjellig type også.Er det noen jeg har glemt? Hva er dine beste parfymeminner?

Ingeborg

Om å kalle noen dum og deilig

 

Mandag hadde vi en sak om en professor som uttalte at «Det kan hende at en blir deiligere med Botox. Men det kan være en viss fare for å bli både dum og deilig ettersom Botox svekker evnen til å oppdage følelser», under tittelen Professor advarer: - Deilig, men også dum av Botox.

Dette får meg til å reagere. Dum og deilig? Har vi ikke kommet lenger  enn det?

Poenget med saken er i utgangspunktet riktig, men hvorfor ikke bare skrive at Botox kan svekke evnen til å oppdage følelser, fremfor å i tillegg bruke ord som dum og deilig. Slik ordbruk er med på å skape negative konnotasjoner, og er med på å normalisere at de som på en eller annen måte har fikset på utseendet sitt er fritt vilt.

I tillegg så kommer dette fra en mannlig professor, som ser ut til å ha flere år på baken, og som burde vite bedre enn å fyre oppunder ved å bruke slike assosiasjoner - noe som gir et helt feil fokus. Selv tar jeg Botox mot migrene, og du må gjerne si til meg at dette kan svekke mimikken og evnen til å registrere mine egne og andres følelser, men ordbruk som går på dum og deilig synes jeg lite om.

Det er en trend at med en gang plastiske operasjoner, Botox, Restylane, eller til og med sminke nevnes, så åpner det for å bruke ord som dum og deilig. Ord man aldri ville brukt like lett om noen andre.

Det kan virke som om når en person åpent bryr seg om utseendet, så gir det andre tillatelse til å rakke ned på en, og det uten hemninger. Noen mener til og med at det er deres rett, og at det går under ytringsfriheten, som disse til stadighet unnskylder seg med.


Mest sannsynlig er terskelen lavere for å kalle jenta til venstre dum, fremfor jenta til høyre. Hvorfor? (FOTO: Colourbox)

I kommentarfeltene under våre saker ser jeg at terskelen er lav for å kalle noen dum, stygg eller det som verre er, og dette skjer spesielt om saken handler om et menneske (kvinne) som åpenbart bryr seg om utseendet.

Mener man at kvinner som bryr seg om utseendet er dumme, eller mener man at en et visst utseende gir rett til å komme med hatefulle ytringer? Det kan se slik ut, for det er kvinner som i størst grad blir hetset på nett, og etter egen erfaring går slik hets som ofte på utseende eller kommentarer om manglende intelligens på bakgrunn av hvordan man ser ut.

Ifølge en rapport fra Pew Research Center, som nøye har studert amerikanernes internettvaner i over et tiår, er den mest hatefulle kommunikasjonen stadig uforholdsmessig rettet mot kvinner - dette på tross av kvinner og menn bruker internett i like stor grad.

Kvinner blir også i større grad trakassert. Av de 3787 personene som rapporterte om trakasserende hendelser knyttet til internett fra 2000 til 2012 var 75 prosent av dem kvinner

Jeg avslutter med et sitat fra Sophie Elise, som traff spikeren på hodet med dette:

«Ta for eksempel Linni Meister. En utrolig søt jente som det ikke finnes et snev av vondt i, som er en utrolig god mor og en strålende personlighet. Men likevel tar jeg mamma og pappa i å himle åpenlyst med øynene hver gang hun er på tv, og kommenterer hvor dum hun er. Hvorfor er hun dum? Fordi hun har vært i undertøy på forsiden av FHM?»

Min oppfordring til deg er å se deg litt rundt i kommentarfeltene, se hvor ofte kommentarer går på utseende og mindre intelligens, og se gjerne på hvem saken handler om. Kanskje du får deg en oppvekker også.

Hvorfor det fortsatt er slik, vet jeg ikke, men at ord som dum og deilig er helt greit å bruke i det åpne rom, vil jeg tro har noe med saken å gjøre. - Ida Klokk Larsen, Skjønnhetsansvarlig i Side2

Hestehalen vi vil ha nå


(Foto: Lucas Flores Piran for Redken)

Selv om det er mye sprøtt som foregår under de store moteukene så er det en trend som ikke er til å komme utenom, nemlig den helt avslappede og naturlige looken.

I moteverdenen har "normcore" og den sporty stilen vært populært en stund allerede, så dette er nok skjønnhetsverdenens svar på dette.

Og det er egentlig litt greit, for uansett hvor flott det er med de intrikate flettene og de voluminøse krøllene, så er det ikke alltid like lett å få til i hverdagen.

En stil som har gått igjen på mange catwalker er den lave, sofistikerte, men lavmælte hestehalen. Og dette passer fint for oss som kanskje heller vil lære hvordan man lager en hverdagslig stil ekstra fin, enn å kjøre på med det aller mest avanserte.

Et av de motehusene som valgte den enkle, lave hestehalen var Diesel. og denne er det kreativ direktør for Redken, Guido, som står bak.

- Min jobb som hårstylyst er å oppdatere hestehalen, og gjøre den relevant for dagens kvinner. Denne hestehalen ser velfrisert og klassisk ut, men er også litt futuristisk. Det er miksen av de to teksturene - skinnende og matt, i tillegg til at sideskillen er dyp, som gjør at denne skiller seg ut, sier han.
Slik lagde han frisyren.

1. Ha litt mykgjørende blow-dry lotion i håret mens det fortsatt er håndkletørt, og gre igjennom.

2. Bruk en kam og del ut en dyp sideskill.

3. Bruk en børste når du føner, slik at det blir rett og glatt.

4. Når håret er tørt og glatt kan du gre håret bak i nakken, og feste med et strikk.

5. Bruk en rettetang på hestehalen, slik at den blir helt rett.

6. Gå så over toppen av hodet med en spray (her ble det brukt Forceful 23) som både gir hold og glans, for den skinnende, glatte looken på toppen.

- Ida

Dagens look #3

Den vakre, rødhårede skuespilleren Jessica Chastain var ute og luftet seg for filmfestivalen i Deauville, og her var det klassisk glamour som gjaldt: sterke øyne, glødende hud og selvfølgelig - røde lepper.

Sminken hennes ble lagt av Lloyd Simmons, kreativ direktør i Yves Saint Laurent Beaute - og stilen var helt i tråd med merkets viktigste look denne høsten, nemlig sotede øyne og røde lepper.

(Foto: All Over Press)

Her er noen av produktene som ble brukt.

Fond de TeintTouche Eclat, Touch Eclat, Kiss and Blush (#8), Ete Palette Collector Fetiche og Rouge Pur Couture The Matts (#208)- Ida

Glatt og glamorøst

Vi blir alltid så imponert over jenter som klarer å ha skinnende blankt, glatt hår, hvor ikke et hårstrå er i uorden. Utsettes de ALDRI for duskregn, luftfuktighet eller rett og slett dårlige hårdager? Mens vi andre sliter med friss og frustrasjon, kan disse jentene bare slenge på det perfekte håret og stoppe trafikk i prosessen.


(Foto: Bulls)

Vi spurte Astrid Ideboen, som er og utdanningssjef hos Redken, hva som er hemmeligheten bak perfekt, glatt hår - inspirert av Kendal Jenner og Darja Barannik.

Astrids tips til hår som Kendall:


(Foto: Bulls)

 

Kendall Jenner har en ganske grov hårtype og trenger fuktgivende pleie, som gir mykhet og smidighet i håret.

Du bør alltid starte stylingen bør alltid starte med en god primer, for å redusere tørketiden og varmebeskytte håret. Husk et langt hår er mange år gammelt og trenger pleie slik at det kan skinne med flott glans!

Spray deretter varmebeskyttende spray over hele håret for flott skinnende hårlengder og luftig volum. Gre produktet godt igjennom håret.

Bruk en kombinasjon av Paddel-børste og Maison Pearson-børste og føn håret tørt seksjonsvis.

(Maison Pearson-bøste)

(Paddle-børste)


(Foto: Bulls)

Spray Redken Wind Blown 5 innimellom hårlengdene for å holde på det luftige ny fønet preget, slik at det ser ut som at vinden blåser igjennom det, og skaper en luftig spenst - samtidig som det ser sofistikert ut.

Avslutt med å spraye en god tørrspray over hele håret for å holde frisyren luftig og glamorøst glansfullt.

 

Astrids tips til hår som Darja:
Nøkkelen til et flott, glansfullt hår starter allerede ved hårvasken med en shampo- conditioner- treatment, som er tilpasset din hårtype.

Ved å starte med et skikkelig grunnlag holder stylingen mye lengre. Riktig primer reduserer tørketiden ved føning, og håret blir derfor mindre slitt under varmebehandlingen. Jeg sverger til Redken Pillow Proof Primer, som gir 24 timers volum, pleier og beskytter håret, og har varmebeskyttelse opp til 230 C
Spray deretter en volumspray  ved  hårrøttene for ekstra volum.

Seksjonér håret og føn håret med en stor rundbørste, hvor du starter ved hårrøttene og «polerer» håret videre utover lengdene, og vri rundbørsten litt tilfeldige retninger i spissene, for glansfullt, luftig, naturlig look.Gre lett med en Maison Pearson børste, og spray tilslutt over det hele med en tørrspray, for god kontroll og beskyttelse mot luftfuktighet.