hits

september 2015

Ny superolje!


(Foto: Bulls)


De av dere som kjenner til hudpleiemerket La Mer vet at det er et av de mest anerkjente og luksuriøse på markedet. De lanserer ikke nyheter veldig ofte, da det er en serie som først og fremst er bygget rundt det allerede veletablerte basissortimentet. Men innimellom gjør de et unntak, som regel etter mange års intens forskning.

Og høstens store lansering på hudpleiefronten er oljen The Renewal Oil. Hvis du sammnligner hudpleie og teknologi, er det vel omtrent like stort som når Apple lanserer en ny iPhone.

The Renewal Oil er en blanding av fem ulike oljer; solsikke, sesam, mandel, eucalyptus og sjøgress.

I tillegg inneholder den La Mers kjerneingrediens «the miracle broth» (les om den HER), et fermentert ekstrakt fra sjøgress, som finnes i alle La Mer-produktene.


(Foto: La Mer)

La Mers Education Manager og Skincare Ambassador, Sarantis Tsimilimis,fortalte på lanseringen av oljen at La Mers forskere har brukt over seks år på å få til et sluttprodukt de var fornøyd med. Noe av det vanskeligste, ifølge Tsimilimis var å finne en formel som kunne kombinere oljene og miracle broth.

Tsimilimis fortalte videre at selv om prosessen har tatt utrolig lang tid, og andre har lansert oljer på løpende bånd, var det ikke et alternativ å lansere noe La Mer ikke var 100% fornøyd med.

Oljen er først og fremst et anti-age produkt, som skal redusere linjer, virke oppstrammende, gi huden mer glød og generelt redusere tegn på trøtthet.

Prisen ligger på drøyt 1500 kroner, noe som kanskje kan virke dyrt, men egentlig er helt overkommelig med tanke på at det er La Mer. Oljen er også deres mest anvendelige produkt så langt, og kan brukes sammen med hvilke som helst andre produkter. Bruk den alene før fuktighetskrem, bland den med dagkremen din, bland en liten dråpe i bodylotion din. Vær så kreativ du har råd til.

På Side2 har vi ikke fått testet oljen, men vi vurderer å grave DYPT i lommeboka for denne! Har du lyst til å gjøre det samme, finner du La Mer-produktene på Gimle Parfymeri i Bygdøy Allé i Oslo, eller på nettbutikken deres HER.Anti-frizz-favoritter!

I gåt skrev jeg litt om mitt anti-frizz-prosjekt, som jeg så meg nødt til å sette i gang, da post-sommer håret var i ferd med å bli en endeløs høysåte av tugg og tjafs.


Noen gjør frizz proffere enn andre - her fra catwalken (Foto: Bulls)

Men selv om jeg tok affære og fikk en profesjonell analyse av håret mitt denne gangen (som du kan lese om HER), så er jo ikke frizzproblemet noe som oppsto på sensommeren 2015. Jeg har hatt dette håret siden tidenes morgen. Dermed har jeg også støvsugd butikkhyllene etter produkter som kan bidra til et smoothere, mindre brusete hår.


(Foto: Bulls)

I jungelen av nylanseringer er det noen produkter som forblir favoritter. Her er noen av mine:

MellyMoon putetrekk i silke

Ikke det første du tenker på kanskje - men noe av det beste jeg har gjort for håret mitt er å kjøpe et silkeputetrekk. Jeg har et svart et fra MellyMoon, som er helt himmelsk å sove på (sneipen på seks sniker seg inn hver natt for å sove på silkeputa) - og håret blir merkbart mindre brusete.


Redken Frizz Dismiss

Dette er en relativt ny serie, som består av sju produkter. Serien inneholder noe som heter et Humidity-Resist Complex, som beskyter mot luftfuktighet, og dermed gjør håret mindre brusete.Kiehl's Superbly Smoothing Argan sjampo og balsam

Hipstermerket Kiehl's er kanskje aller mest kjent for hud- og kroppspleie, men jeg er veldig glad i hårproduktene deres også. Særlig denne sjampoen og balsamen som både temmer bruset og lukter ekstremt godt.Tangle-Teezer

Denne vesle børsten er en riktig life-saver. Tar null plass i veska og glatter ut brus på null komme niks.


Kérastase Discipline

Kérastase har flere produkter som kan hjelpe på brusete hår. Jeg liker godt Discipline-serien, og har nærmest utviklet et avhengighetsforhold til Fluidissime-sprayen.Har dere noen anti-frizz-tips, så del dem gjerne i kommentarfeltet!

 

Går det an å få bort frizz?

Jeg har frizzy hår! Hele tiden! Sommer, vår, vinter, høst, kaldt, varmt ... Frizz, frizz, frizz.

(Foto: Line Kirkhus)

Mesteparten av tiden lever jeg og frizzet mitt greit side om side - men i perioder blir jeg skikkelig lei. Særlig nå i overgangen til høst. Håret er litt slitt etter sommeren, det begynner å bli kaldere i lufta ute og varmere og tørrere i lufta inne. Og håret mitt bruser som en ristet colaboks.

(Foto: Line Kirkhus)

Jeg klarer ikke å temme det uansett hva jeg gjør. Og da jeg klaget litt over det på jobb, viste det seg at vi var mange som irriterte oss over frizzy hår for tiden. Og det er akkurat som frizzet kommer innenfra. Uansett hvor mye olje, varmebeskyttende spray eller kur jeg bruker - frizzet kommer snikende uansett.

Det er mange grunner til at et hår kan bli brusete og frizzy. Manglende fuktighet, overdereven behandling med varmeverktøy som føner og stylingjern - eller bleking og farging av håret. Noen hårtyper er selvsagt også mer disponert for brus (som min).

For å se om det var mulig å gjøre noe med det, kontaktet jeg L'Oréal-akademiet på Skøyen i Oslo, og kom i kontakt med Camilla Fretheim, som er Education Manager for Kérastase og Shu Uemura. Hun inviterte meg ut og lovte å ta en ordentlig titt på håret mitt med et profesjonelt øye.


(Foto: Line Kirkhus)


Etter å ha sett på frizzoramaet, anbefalte Camilla meg å ta en Fusio-Dose-behandling fra Kérastase. Det høres mye mer avansert ut enn det faktisk er. Fusio Dose er rett og slett en liten "bar" med med 4 ulike konsentrater og 5 ulike boosters. Med disse kan frisøren din lage en skreddersydd, liten shot, som passer akkurat til ditt hår. Og det aller beste er at det kun tar fem minutter, så du trenger med andre ord ikke sette av en halv dag til prosjekt anti-frizz.


(Foto: Line Kirkhus)

De fire ulike konsentratene er Pixelist (for økt glans), Oléo Fusion (for fukt og mykhet), Vita-Ciment (for gjenoppbygging) og Desifique (for fylde). Disse mikses med boosterne som gir henholdsvis glans, fylde, reparerer, fukter eller "disiplinerer" (altså samler håret). Og her kan frisøren mikse og matche opptil 20 ulike kombinasjoner.

Og hvordan gikk det så? Vel, dere kan jo se selv. Før og etter-bildet er tatt i samme lys. På begge bildene er håret vasket og fønet - men da med og uten Fusio Dose:

Ganske fint, ikke sant? Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd! Behandlingen holder mange vask etterpå også. Det blir selvsagt ikke like fint som etter salongbesøk, men mye bedre enn før. Og det er faktisk ikke dyrt heller. Behandlingen vil ligge på 350-400 kroner i salong.


I morgen skal jeg tipse dere om noen hjemmeprodukter jeg liker. Det er nemlig ikke mye som er uprøvd når det kommer til anti-frizz hjemme hos meg.

 

N.B: Vi tok selv kontakt med L'Oréal Akademiet og spurte om tips. Behandlingen vi fikk teste på Akademiet betalte vi ikke for. Den ville kostet ca. 350 kroner i salong.


                                                

 

 

 

Høsten fra Armani Beauty

I bloggserien hvor vi ser på høstens nyheter fra de største og mest toneangivende makeupmerkene, har vi i dag kommet til Armani Beauty.


(Foto: Bulls)

Armanis makeupkolleksjon består av produkter som deres makeupartist Linda Cantello utvikler i forbindelse med runway-showene hver sesong. I tillegg har de selvsagt en stor kolleksjon av basisprodukter.

Og la meg bare si det med en eneste gang: Har du ikke prøvd Maestro Foundation fra Armani Beauty - vel, da har du noe bra i vente. Det er uten tvil verdens aller beste foundation.

Høstlooken deres i år har fått navnet Bella Ragazza, og er en hyllest til den italienske kvinnen og hennes gylne, perfekte hud, korallfargede lepper og definerte øyne.

Armani byr på korallfargede lepper, bronsefarget Eye Tint med skimmer og mørk burgunderbrune negler denne sesongen. (Foto: Armani)

Linda Cantello er kjent for å være en av bransjens mest visjonære makeupartister, og byr på nye nytt og overraskende hver sesong. Hun tok i sin tid blant annet et  oppgjør med det "for perfekte", og oppfordret alle til å dra øyeskyggen smutsig utover, droppe lipliner og heller smøre leppestiften ut med fingrene.


(Foto: Bulls)

For et drøyt år siden møtte vi Linda Cantello i Paris, og hennes 10 beste tips til en perfekt hud kan du lese HER.

Leser du videre på bloggen kan du også se kolleksjonene til Tom Ford, Dior, Chanel, Urban Decay og IsaDora.


Bella Ragazza (Foto: Armani)

Tom Ford i høst - og endelig får du tak i produktene i Norge


(Foto: Tom Ford)


Et av de absolutt beste makeupmerkene på markedet er Tom Ford. Det har vært mulig å få tak i det i utlandet en god stund allerede, men det tok faktisk hele fem år før Tom Ford fant en norsk distributør han kunne leve med. Og det er et av Norges aller siste frittstående parfymerier, Gimle Parfymeri, i Bygdøy Allé, som har fått æren.

Ta turen innom neste gang du er i Oslo - det anbefales på det varmeste!

Denne høsten er det de varme naturfargene som preger Tom Fords makeup. Perfekt hud som grunnlag, og deretter fremheve de beste trekkene i ansiktet ditt med vakre naturtoner.

(Foto: Tom Ford)

Beige, brunt, bronse - og også dype lillatoner.

Jeg fikk lov å teste noe av makeupen på Gimle Parfymeri, lagt av en av Tom Fords egne makeupartister. Ganske fint, eller hva? Bare så synd han ikke er hos meg hver morgen og kan gjenta prosessen.Noe av det som preger Tom Fords makeupkolleksjon, er det utrolig store utvalget av foundations. Det er stor variasjon både i fargetoner og konsistenser, slik at uansett hudteint og hudtone, kan du finne det produktet som passer deg perfekt.

Og prøv maskaraen! Det er den beste vi har prøvd noensinne!